۲۸ دی ۱۳۸۳، ۱۵:۴۷

معاون تكثير و پرورش آبزيان شيلات :

ارتباط اصولي بين دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي ايجاد نشده است

معاون تكثير و پرورش آبزيان شيلات در همايش يك روزه تحقيقات در آب هاي داخلي و نقش آن در توسعه شيلاتي كشور گفت: ارتباط اصولي بين دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي ايجاد نشده است.

به گزارش خبرنگار سرويس حوزه و دانشگاه "مهر"، مهندس ميگلي نژاد افزود: در زمينه تحقيقات بايد كاربردي تر عمل كنيم و به دنبال پژوهش هايي باشيم كه نيازهاي جامعه را مرتفع مي سازند و تحقيقات بر پايه مشتري مداري را جايگزين تحقيقات غيركاربردي كنيم. در اين راه استفاده از كارشناسان خارجي بسيار مي تواند مفيد واقع شود. اين ارزان ترين راه براي انتقال دانش فني به كشور است و اين امر در تمام دنيا متداول است.

وي تصريح كرد: در برنامه چهارم توسعه، شعار توسعه مبتني بر دانايي مطرح است يعني بايد بر اساس اين برنامه تحقيقات را تقويت كنيم. وقتي صحبت از تحقيقات مي شود منظور سازمان يا شركت بخصوصي نيست. تحقيقات منحصر به فرد يا سازمان خاصي نمي شود.

معاون تكثير و پرورش آبزيان شيلات افزود: در برنامه چهارم توسعه محدوديت در گسترش سطح آبزي پروري لحاظ شده است بنابراين بايد تلاش كنيم تا توليد را در واحد سطح افزايش دهيم و از گونه هايي كه اقتصادي نيستند كمتر استفاده شود.

وي تصريح كرد: نبايد به تحقيقات پراكنده در مورد گونه هاي مختلف پرداخت. بايد همه فاكتورهاي لازم در مورد يك گونه را بررسي كرد و نتايج تحقيقات را به اجرا درآورد. مثلا بايد همزمان در مورد تكثير، مولد سازي، تغذيه، بيماري، رشد و ... يك گونه مطالعه انجام داد و نتايج را به صورت عملي به كار برد.

مهندس ميگلي نژاد يادآور شد: معضل بزرگ در زمينه آبزيان بخش تغذيه آنها است. در اين زمينه كار كمي صورت گرفته است. همچنين در زمينه ارزيابي ذخاير آبي بايد تحقيقات وسيعي انجام دهيم.

وي به ارتباط تحقيقات در بخش هاي مختلف اشاره كرد و افزود: تحقيقات بخش كشاورزي در برخي مي تواند به آبزي پروري كمك قابل توجهي كند. بنابراين شاخه هاي مختلف علمي و تحقيقاتي مرتبط با شيلات بايد با اين بخش در تعامل باشند. اقتصاد، مديريت و دامپزشكي از ديگر بخش هايي هستند كه مطالعات آنها بايد در تعامل با مطالعات شيلات باشد.

معاون تكثير و پرورش آبزيان شيلات خاطر نشان ساخت: در همين رابطه بايد از توان دانشگاه هاي كشور استفاده كرد و ارتباط اصولي بين دانشگاه و مراكز تحقيقاتي برقرار ساخت. بسياري از تحقيقات در دانشگاه ها كاربردي نيستند بايد با ارائه نيازها و اولويت هاي تحقيقاتي طرح هاي تحقيقاتي و پايان نامه هاي دانشگاهي را به صورت كاربردي بودن سوق دهيم.  ضمن اينكه در اين مورد بايد كميته اي مانند كميته مشترك تحقيق و ترويج ايجاد شود تا پروژه هاي مختف در آنجام بررسي شود و بر اساس نياز براي اجراي آنها برنامه ريزي شود.

کد خبر 149423

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha